Кламер БГ - Новини: МВР издирва двама за погрома в столичния ресторант

МВР издирва двама за погрома в столичния ресторант

България

|
Ср, 14 Авг 2019г. 10:16ч.
МВР издирва двама за погрома в столичния ресторант

Столичната дирекция на вътрешните работи обяви за издирване двама мъже, които са заподозрени за погрома в рестаранта в столичния кв. “Бъкстон“ в понеделник.

Полицията припомня, че те най-вероятно са влезли в заведението, нанесли са материални щети по част от мебелите и оборудването и се оттеглили в неизвестна посока. Издирваните са Петър Атанасов Паунов и Веско Георгиев Стоянов.

Преди ден МВР съобщи, че са задържани трима души за атаката срещу ресторант. Един от задържаните е съдружник на собственика на заведението, който е заподозрян като поръчител на атаката.

МВР обяви, че е амбицирано да покаже, че мутренските времена са "безвъзвратно отминали", и започна привикване в полицейските управление на целия криминален контингент.

В понеделник вечерта група от 7-8 мъже, които не криели лицата си, са влезли в заведението и първоначално са седнали на маса като клиенти. След това се развилнели, счупили няколко маси и разпорили с ножове меката мебел. Нападателите наредили на персонала, да предаде на обственика на на заведението да се обади "на когото трябва", за да не му се случва това всеки ден.

Собственикът Емил Лазаров казва, че знае кой е изпратил групата, но ще каже само на полицията. Във вторник сутринта той е дал обяснения пред МВР.

Основната версия на полицията е, че Лазаров има неуредени бизнес отношения със своя съдружник.

mediapool.bg