Кламер БГ - Новини: Лилана пред съда: Първо ме питаха за Божков

Лилана пред съда: Първо ме питаха за Божков

България

|
Вт, 26 Май 2020г. 21:13ч.
Лилана пред съда: Първо ме питаха за Божков

Връзката с хазартния бос Васил Божков е била основната тема, от която прокуратурата се е интересувала при разпита на бившата певица Лиляна Деянова (Лилана). Това казва самата тя пред съда, пише Сега.

"Кога за последно съм ходила в Дубай. Това беше един от първите въпроси на разследващите, когато влязоха в дома ми", разказва тя.

Деянова е обвиняема за участие в престъпна група, ръководена от бизнеспартньора й Мартин Димитров. Според разследващите в нея е участвал и брат й – бийтбоксърът Александър Деянов. Основното обвинение е за неправомерно усвояване на пари от еврофондове. В момента Деянова и Димитров са в ареста. Деянов бе освободен под гаранция, но обяви, че няма да внесе 50-те хил. лв. в знак на протест и ще влезе в ареста.

"Усетих лек субективизъм на начина, по който доказателствата са посочени, начина, по който са разпитвани свидетелите. Самият факт, че на третото изречение от всичките свидетели и служители на нашата фирма говорят за Васил Божков. Предвид, че ни обвиняват за евроизмами и заплахи, да се говори за Васил Божков и да се разпитват свидетели за него. За мен това оставя усещане, че аз не съм тук, никой от нас не е тук, заради тези проекти, предвид че те преди три - четири години вече са изпълнени. А сме тук защото познаваме един човек, който е невинен все още", казва още Деянова.

Тя призна, че познава бизнесмена, но твърди, че никога не е търсила помощ от него. Самият Божков също отрича да се е намесвал в бизнеса й. Деянова и Димитров се опитаха да сключат договор за продажба на електронни винтеки с АПИ, но не успяха. Според прокуратурата те са заплашвали ръководството на пътната агенция, че ще ги уволнят. Съдът не намери доказателства по това обвинение. Дни по-късно прокуратурата пусна публично част от разпитите на делото. Темата в тях са въпросните заплахи.

mediapool.bg