Кламер БГ - Новини: Лидер на проруска партия обвинен, че всява смут с коментар за коронавируса

Лидер на проруска партия обвинен, че всява смут с коментар за коронавируса

България

|
Пон, 30 Март 2020г. 16:37ч.
Лидер на проруска партия обвинен, че всява смут с коментар за коронавируса

Прокуратурата повдигна обвинение срещу лидера на проруската партия "Възраждане" Костадин Костадинов за всяване на смут със свои изказвания за коронавируса и държавния резерв. Той е бил привикан в столичната полиция в понеделник за предяваване на обвинение, съобщи самият Костадинов във фейсбук.

Той разказа, че става дума за негово участие в телевизия "Евроком“. Били привикани и водещият, и редакторът на предаването. Изказванията на Костадинов, които прокуратурата е сметнала за съставомерни, са за държавния резерв и противоепидемичните мерки, става ясно от съобщението им.

"В телевизионно предаване К. твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са "пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите". Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси” с думите: "Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено" пишат от прокуратурата.

На Костадинов е определена гаранция от 20 хил. лв. Самият той твърди, че делото е "силен удар върху българския дух и вяра" от страна на управляващите.

"Неуважаеми управляващи, неведнъж ясно и категорично сме заявявали, че не ни е страх от вас! Не се страхуваме от политически репресии и сме по-решими сме от всякога" написа той.

mediapool.bg