Кламер БГ - Новини: Лекари от Спешна помощ в Русе масово подадоха оставки

Лекари от Спешна помощ в Русе масово подадоха оставки

България

|
Вт, 12 Март 2019г. 16:38ч.
Лекари от Спешна помощ в Русе масово подадоха оставки

Работещи в Спешна помощ в Русе масово подадоха предизвестия за напускане. Те искат промяна в заплащането и по-добри условия на работа, съобщи Нова телевизия.

Предизвестията им за напускане изтичат на 8 април. Дотогава медицинският персонал и шофьорите очакват някой да чуе техните искания. Те са недоволни, че не са получили обещаното увеличение на възнагражданията.

“Ако ви интересува кой ще поеме адресите, докато нас ни няма, министърът да отговори на този въпрос”, заяви един от шофьорите на линейки.

“Никой не ни е обяснил защо в другите центрове заплатите са различни от нашите, защо тук се чува, че има пари, пък при нас не достигат”, каза още една от медицинските сестри.

Ако не бъдат чути исканията им, след три седмици жителите на русенска област може да останат без Спешна помощ.

Спешните медици настояват още изпълняващият длъжността д-р Недка Дикова да остане директор на центъра, защото вярват, че тя защитава интересите им.

Те обявиха, че нямат доверие на спечелилата конкурса д-р Иванка Маринова.

Заради създалата се ситуация здравният министър Кирил Ананиев разпореди да бъде извършена проверка на спешния център в периода 2017 г. - началото на месец март 2019 г.

Експертите на Дирекция “Вътрешен одит“ на Министерството на здравеопазването ще проверяват дали законосъобразно са определяни и осчетоводявани разходите за заплати, както и дали са приложени контролните механизми, свързани с разходването на средства за възнаграждения в Центъра за спешна помощ.

От вчера, 11 март, финансови инспектори на АДФИ също извършват проверка в спешния център.

mediapool.bg