Кламер БГ - Новини: Корнелия Нинова: Няма промяна в морала ми, а в ситуацията

Корнелия Нинова: Няма промяна в морала ми, а в ситуацията

България

|
Пон, 17 Юни 2019г. 12:22ч.
Корнелия Нинова: Няма промяна в морала ми, а в ситуацията

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отново каза, че бизнесмени се опитват да превземат и купят партията, но отказа да посочи имената им.

Нинова, която преди ден оттегли оставката си на конгреса на партията, обясни, че делегати са й разказали лично случаи, в които те са били подложени на натиск, но тя е обещала да ги пази и затова е решила да не разкрива имена.

Тя даде за пример, че делегат с кредит бил извикан в банката и получил инструкции какво да прави на конгреса.

”Моята грешка е, че не прецених правилно последствията от подадената оставка”, обясни Нинова пред бТВ.

”Започна търговия за БСП, лобита и бизнесмени започнаха да търсят кандидати, започна разединение”, допълни тя.

За да оттегли оставката си, тя е била повлияна и от призивите на партийни структури да остане.

” Нищо не се е променило в разбиранията ми за морал и достойнство в политиката - промени се ситуацията. Всичко ще преглътна, но няма да позволим да съсипят БСП. Достатъчно три седмици понесох бой, ще понеса още малко”, допълни тя.

Освен това членове и цели структури са обявили, че напускат партията.

”Моето впечатление е, че партията беше една седмица в ступор. Председателят подава оставка, опозицията излиза по всички медии и ме громи. Беше мълчание и ступор. В момента, в който тръгнаха интересите по структурите да ги делят, този ступор прерасна в гняв. Започнаха декларации, решения на партийните организации, на областните съвети. Най-притеснителното, което не съм споделяла. Започнаха членове и цели ОПО-та да връщат партийни книжки. Това ме стресира. Няколко структури от страна, членове в софийската организация“, допълни Нинова.

Тя определи отношенията си с лидера на Партията на европейските социалисти (ПЕС) като ”сложни” и коментира, че съпротивата срещу нея се дължи на хората, които са останали извън ръководните постове заради промените, които е направила, а не на идеологически разлики.

Тя посочи, че партийната субсидия трябва да се намали, но не и до един лев. Според нея, ако това се случи, ще се стигне до ”диктатура на една партия”.

По-късно тя се обърна и към членовете на БСП, които са я подкрепили с "позицията си по отношение на случващото се в БСП". "Върнахте ми надеждата, че с вас можем да направим промяната в България. Продължаваме заедно. Приемете моето уважение, социалисти", написа тя във Фейсбук.

mediapool.bg