Кламер БГ - Новини: Кола катастрофира след гонка с полицията в центъра на Бургас

Кола катастрофира след гонка с полицията в центъра на Бургас

България

|
Съб, 09 Май 2020г. 12:31ч.
Кола катастрофира след гонка с полицията в центъра на Бургас

Полицията задържа двама мъже,които са се опитали да избягат от органите на реда с БМВ със сменени регистрационни номера. Те са били преследвани от шест полицейски автомобила в центъра на Бургас и накрая са катастрофирали.

Инцидентът е е станал от 23.30 часа снощи, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

До гонката се е стигнало, след като полицаи са се опитали да спрат колата. Шофьорът не се съобразил с полицейските разпореждания и увеличавайки скоростта. Последван е от полицейския автомобил, като за съдействие към мястото на инцидента се насочили и други пет полицейски екипи.

"БМВ"-то продължило да се движи с висока скорост и известно време е обикалял из улиците на града, а накрая е самокатастрофирал.

Шофьорът е бил 39-годишен криминално проявен мъж от Сливен, придружаван от 27- годишен криминално проявен бургазлия, който никога не е имал шофьорска книжка. Той е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като и двете проби са били отрицателни.

Шофьорът и спътникът му са задържани за срок от 24 часа. Предстои да колата да бъде претърсена. По случая е образувано досъдебно производство.

mediapool.bg