Кламер БГ - Новини: Кои са кандидат-депутатите на "Демократична България"

Кои са кандидат-депутатите на "Демократична България"

България

|
Ср, 03 Март 2021г. 13:44ч.
Кои са кандидат-депутатите на "Демократична България"

"Демократична България" (ДБ) обяви пълния списък с кандидат- депутатите си. Сред тях са бившите народни представители Мартин Димитров и Петър Славов, както и експертът по изборен процес Антоанета Цонева.

Преди ден обединението представи хората, които ще водят листи и тримата не бяха сред тях.

Цонева е втора в 23 МИР София, където водач е съпредседателят на ДБ и лидер на ДСБ Атанас Атанасов. Сред имената в този избирателен район са икономистът Георги Ганев и д-р Таня Койчева Андреева.

Съпредседателят на "Зелено движение" Борислав Сандов и пулмологът Александър Симидчиев, които са водачи на листи в страната, са след Христо Иванов в 25 МИР в София. В листата са и Бонка Василева и Илина Мутафчиева, които са едни от младите лица от летните протести срещу правителството и главния прокурор. Пети в листата е бившият депутат от "Реформаторския блок" Петър Славов.

На второ място в 24 МИР София, където водач е от съпредседателя на "Зелено движение" Владислав Панев, е зам.-председателят на ДСБ Цецка Бачкова. Трети и четвърти са ИТ предприемачът Ивайло Мирчев и дипломатът Стефан Тафров от "Да, България", които са водачи на други места в страната. Пети е бившият депутат Мартин Димитров. Музикантът Васил Гюров е шести в 24 МИР София и трети в Пловдив област.

В Пловдив, където водач е Христо Иванов, втори е Манол Пейков от "Да, България", а трети - Ивайло Старибратов.

След Ивайло Мирчев, който в първи в Бургас, е общинският съветник от Бургас Димитър Найденов, който през лятото участваше в акцията при морския сарай на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Всички кандидати на "Демократична България" можете да видите тук.

mediapool.bg