Кламер БГ - Новини: Китаец почина в Банско, по първоначални данни не става дума за коронавирус

Китаец почина в Банско, по първоначални данни не става дума за коронавирус

България

|
Нед, 23 Фев 2020г. 16:54ч.
Китаец почина в Банско, по първоначални данни не става дума за коронавирус

Утре ще бъдат готови резултатите от изследване на турист, починал вчера в хотел в Банско. В Националния център по заразни и паразитни болести в София е изпратена белодробна тъкан, на която ще бъде направено изследване за липса или наличие на коронавирус. Това каза за БТА главният здравен държавен инспектор д-р Ангел Кунчев.

По думите му, по първоначални данни мъжът не е бил заразен с новия коронавирус. Вероятно туристът е починал от сърдечно-съдово заболяване.

Китайски гражданин е починал в хотел в Банско, съобщи по-рано в неделя БНР.

Снощи 55-годишният мъж се почувствал зле и изпаднал в безсъзнание. Пристигналият на място екип на Спешната помощ само констатирал смъртта.

За случая са информирани Националният координационен център, създаден заради коронавируса, и Регионалната здравна инспекция.

Оттам заявили, че е малко вероятно китайският гражданин да е починал от смъртоносния вирус, но ще изчакат резултатите от аутопсията.

Персоналът и гостите на хотела са под наблюдение.

По информация на Нова телевизия починалият е 55-годишен гражданин на Великобритания, роден в Китай. Към 20.10 часа снощи Зен Юнг Занг се е почувствал зле. Прилошало му е, след което е припаднал. Пристигналият на място медицински екип го е открил мъртъв.

mediapool.bg