Кламер БГ - Новини: Каракачанов ще бъде изслушан за продажбата на военни имоти

Каракачанов ще бъде изслушан за продажбата на военни имоти

България

|
Ср, 04 Март 2020г. 14:01ч.
Каракачанов ще бъде изслушан за продажбата на военни имоти

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов ще бъде изслушан в четвъртък в парламента за продажбата на военни имоти. Искането за изслушване бе подкрепено от всички парламентарни групи днес, ноинициативата дойде от"Атака".

Преди седмица "Атака" коментира, че Каракачанов е превърнал министерството в агенция за недвижими имоти. По тяхна информация се продавали "апетитни имоти" държавна собственост.

Каракачанов трябва да обясни пред депутатите какво е продадено досега, какво е в продажба и по какъв начин се продават имотите."Атака" предлага да се наложи мораториум за сделки с държавни имоти до създаване на институция, който да изземе тази функция от министерствата.

Преди година военното министерство поднови искането си за продажба на апеттини имоти с отпаднала необходимост край морето.

Става дума за бивши поделения в Поморие с площ 56 декара, както и терени на полуостров "Червенка" (173 дка), местностите "Акра" (375 дка) и "Таласакра" (114 дка) край Черноморец.

Местните хора обаче твърдят, че собствеността им върху тези терени е била възстановена от областната дирекция по земеделието и горите в Бургас. Военните никога не са им плащали обезщетения за имотите.Кметовете на двата града от ГЕРБ също се обявиха против намеренията на Каракачанов.

За имотите край Поморие и Черноморец се водят спорове от години. Местната власт настоява терените да й бъдат отдадени, за да се направят крайморски паркове.

mediapool.bg