Кламер БГ - Новини: Кабинетът отпусна 2.4 млн. лв. за училища в област Благоевград

Кабинетът отпусна 2.4 млн. лв. за училища в област Благоевград

България

|
Ср, 20 Ян 2021г. 13:17ч.
Кабинетът отпусна 2.4 млн. лв. за училища в област Благоевград

Кабинетът отпусна допълнително над 2.4 млн. лв. за образователни институции в Благоевград. Средствата ще отидат за обновяването на една детска градина и две училища, а в други две ще бъдат изградени нови физкултурни салони, съобщи правителствената информационна служба.

"Продължаваме да инвестираме в образователната инфраструктура. Което сме обещали на кметовете, независимо от коя партия са, сме го направили, така че да има условия всички деца да учат в по-добри условия", заяви премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на правителството.

"Единственият начин да останат тези млади хора там и да живеят добре, е да направим училища, детски градини, спортни площадки - това искат младите хора", допълни Борисов.

Кметовете на подпомогнатите общини му благодариха за бързата реакция. Миналата седмица премиерът лично посети част от населените места.

За ремонт на покрива и отоплителната инсталация на сградата на основно училище "Свети Климент Охридски" в Добринище, община Банско, са отпуснати 190 000 лв.

Ремонтът на детска градина "Еделвайс" в село Брезница, община Гоце Делчев, се дофинансира с 500 000 лв.

"С тези пари решаваме цялостно въпроса за младите хора тук", каза кметът на селото Иса Сакали.

За образователна инфраструктура в община Гоце Делчев са дадени още 450 305 лв. за саниране на два учебни корпуса на сградата на обединено училище "Св. Климент Охридски" в село Дебрен.

Други 550 000 лв. са за нов физкултурен салон в обединено училище "Христо Ботев" в село Дъбница, община Гърмен.

В училището учат 150 деца, каза кметът на селото Синем Бекирова.

За нов физкултурен салон в средно училище "Никола Вапцаров" във Хаджидимово са отпуснати 722 220 лв.

mediapool.bg