Кламер БГ - Новини: КАТ започва да глобява за каране на тротинетка по улицата

КАТ започва да глобява за каране на тротинетка по улицата

България

|
Ср, 04 Септ 2019г. 13:09ч.
КАТ започва да глобява за каране на тротинетка по улицата

Електрическите тротинетки нямат право да се движат по пътищата в София. Хората, които се движат с тях по улиците, ще бъдат глобявани. Това съобщи началникът на "Пътна полиция" в столицата комисар Любомир Костадинов, цитиран от БНР.

"Всички тези новоизлезли електромоторчета, моторетки, тротинетки, както ги казват, нямат право по закон да се движат по пътищата. Има доста инциденти с тях. Тези, които ги управляват, съответно се водят, че управляват нерегистрирано моторно превозно средство", каза комисар Костадинов.

Той апелира към водачите да са много внимателни. Не отговори обаче на въпроса дали е незаконно тротинетки да се управляват по тротоарите.

В последните месеци електрическите тротинетки набират все по-голяма популярност. От скоро в София оперира и първата компания, която предлага наемането на скутери. Тя започна работа и с подкрепата на Столичната община, а кметът Йорданка Фандъкова дори беше на официалното стартиране на услугата. Преди това общината обособи места за паркиране на е-тротинетки, мотопеди и колелета в рамките на платените зони за паркиране.

Навлизането на електрическите тротинетки изпревари приемането на регламенти за това как и къде те трябва да се движат.

mediapool.bg