Кламер БГ - Новини: Задържани са 58 души при акция срещу незаконни кучешки боеве

Задържани са 58 души при акция срещу незаконни кучешки боеве

България

|
Вт, 16 Апр 2019г. 17:57ч.
Задържани са 58 души при акция срещу незаконни кучешки боеве

Задържани са 58 души и 9 питбула при акция на полицията срещу предотвратяването на незаконни кучешки боеве, съобщи пресцентъра на МВР - София.

В събота сутринта в МВР е била получена информация за организирани и провеждащи се боеве с питбули в гориста местност над язовир "Искър", в землището на Панчарево.

В изоставена панелна постройка, част от бивш пионерски лагер, са били открити две дървени арени за провеждане на незаконните боеве, а около тях множество паркирани автомобили с регистрационни табели от различни области на страната.

При акцията полицаите са задържали 58 души от различни градове и села.

Арестантите са били конвоирани в Районното полицейско управление в Самоков. В част от автомобилите им са намерени 9 кучета от породата "питбул", които са иззети и предадени на служители от Столичното общинско предприятие "Екоравновесие".

На местопроизшествието са извършени огледи. По случая е образувано досъдебно производство.

Действията по разследването продължават под надзора на Районната прокуратура в Самоков.

Междувременно, един от задържаните, който е жител на Самоков, изхвърлил пред полицейските служители кутия с около 4 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана. По този случай също е образувано досъдебно производство.

mediapool.bg