Кламер БГ - Новини: Евровотът ще покаже дали "Обединените патриоти" ще се разпаднат

Евровотът ще покаже дали "Обединените патриоти" ще се разпаднат

България

|
Пет, 18 Ян 2019г. 16:17ч.
Евровотът ще покаже дали "Обединените патриоти" ще се разпаднат

Предстоящите евроизбори ще бъдат индикатор дали "Обединените патриоти“ са застрашени от разпад, каза пред журналисти в Казанлък съпредседателят на коалицията и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Коалицията между ВМРО, НФСБ и "Атака“ се тресе от пореден скандал, породен заради среща на лидерите на трите партии, на която в сряда те трябваше да се съберат и да решат как ще се явяват на евроизборите, но председателят на "Атака" Волен Сидеров за пореден път не отиде. Въпреки това ВМРО и НФСБ са обсъдили всякакви варианти – самостоятелно явяване, коалиция между две от тях или между трите партии.

"Как ще се явим на евроизборите трябва до края на месеца да решим“, каза в петък Каракачанов и призна, че в "Обединените патриоти“ няма стабилност.

"Гласуваме за самолетите, две от партиите гласуват против с несериозни аргументи. Заемам се с циганския въпрос, никаква подкрепа. Нямаше подкрепа от другите две партии за Войводиново, нито обществено одобрение, говоря за политическо одобрение и то от моите партньори. Явно всеки се ослушва докато се разбере какво ще стане на евроизборите и да не би да натрупа някакъв друг дивидент, и си мълчат. И със самолетите е така, и с въпроса за Войводиново беше така”, каза Каракачанов, цитиран от "Фокус“.

Според него е било логично неговите партньори от малката коалиция да застанат зад проекта за изтребителите.

"Още повече, че министърът на икономиката, с който заедно са съвносители на доклада, е излъчен от партия "Атака”. А също така и Валери Симеонов, на когото два пъти съм обяснявал темата със самолетите, че по-добре, ако ще купуваме оръжие, което ще използваме следващите 40 години, да купим най-доброто. Чухме предложение да купуваме съветски самолети и какви ли не други неща, които не звучат сериозно”, добави той.

mediapool.bg