Кламер БГ - Новини: Директорът на радио "София" ще ръководи БНР

Директорът на радио "София" ще ръководи БНР

България

|
Пет, 28 Юни 2019г. 12:40ч.
Директорът на радио "София" ще ръководи БНР

Досегашният директор на радио "София" Светослав Костов беше избран за генерален директор на Българското национално радио. Това стана при първото гласуване в Съвета за електронни медии, съобщи БНР. Радио "София" е част от общественото радио.

Светослав Костов получи 3 гласа, а Митко Димитров - 2.

За Костов гласуваха Бетина Жотева, Розита Еленова и София Владимирова.

Техният основен аргумент беше, че Костов е израснал много през изминалите три години и е добил нужния опит. Според тях той може да намери баланса между това да запази традициите на радиото и да го въведе в новите технологии. Според Бетина Жотева Костов е представител на

генерацията, която хем помни какво е било преди, хем знае какво предстои занапред, има предвид предизвикателствата на дигиталната ера.

Членовете на СЕМ Ивелина Димитрова и Иво Атанасов заявиха предпочитанията си за друг кандидат - Митко Димитров.

Другите трима участници в конкурса бяха Валерий Тодоров, Даниела Манолова и настоящият ръководител на обществената медия Александър Велев.

На 5 юли СЕМ трябва да избере и нов генерален директор на Българската национална телевизия. За финалния етап на конкурса за поста бяха одобрени Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов, Сашо Диков и Стоил Рошкев, както и сегашният временен генерален директор на Емил Кошлуков, който е и фаворит за поста.

mediapool.bg