Кламер БГ - Новини: Джамбазки остава без книжка за една година

Джамбазки остава без книжка за една година

България

|
Пон, 20 Ян 2020г. 13:15ч.
Джамбазки остава без книжка за една година

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки остава без книжка за една година и трябва да плати глоба от 1000 лв., след като през декември бе хванат да шофира с 1.08 промила алкохол в кръвта.

Това се разбира от писмен отговор на министъра на вътрешните работи Младен Маринов на въпрос, зададен от зам.-председателя на "Атака" Десислав Чуколов.

От отговора на Маринов се разбира, че Джамбазки е бил спрян на 8 декември около 01.15 часа за проверка от полицейски патрул, с цел водачът да бъде проверен за употреба на акохол.

Дрегерът е отчел 1.55 процента концентрация на алкохол в кръвта на евродепутата. Полицаите са установили и липса на контролния талон.

Джамбазки обаче не бил съгласен с резултата от дрегера и поискал да даде кръвна проба. Тя е била взета в 02.45 часа в болницата в Самоков, а след това изпратена в УМБАЛ "Св. Анна". Резултатът от нея е бил 1.08 промила алкохол в кръвта.

Освен, че ще бъде лишен от книжката си и ще плати глоба, от талона му ще бъдат отнети и 10 контролни точки.

За случая с Джамбазки се разбра седмица след полицейската проверка. "Не е постъпка, от която да не се срамувам", заяви тогава евродепутатът.

mediapool.bg