Кламер БГ - Новини: Десислава Иванчева ще чака за дебат пред входа на НДК

Десислава Иванчева ще чака за дебат пред входа на НДК

България

|
Четв, 23 Май 2019г. 16:25ч.
Десислава Иванчева ще чака за дебат пред входа на НДК

Независимият кандидат за евродепутат Десислава Иванчева отправи покана за дебат към всичките си опоненти. Тя обяви, че ще ги чака в 14 часа в петък пред централния вход на НДК.

"Уважаеми колеги, каня вас, кандидатите за представители в Европейския парламент на импровизиран диспут пред централния вход на НДК, да дискутираме ключови теми от национална значимост, на които ще търсим решение и съдействие в голямото европейско семейство – Европейския парламент", пише Иванчева в отворено писмо.

Тя обяснява, че не е имала възможност да участва в телевизионните дебати досега, защото едва преди два дни съдът е разрешил отклонения от режима "домашен арест".

"Нямах възможност да се видя с вас по студия и да дискутираме. Приканвам ви да говорим (пред НДК) по ключови за България теми – като правосъдие, зелени политики, защита на човешките права, свобода на словото и медиите, разходване на европейските фондове. Набелязала съм тези приоритети и каузи на база хилядите коментари, които получих от хора от цяла България, като най-проблемни, най-горещи теми. С удоволствие ще дискутирам и по вашите приоритети. В крайна сметка считам, че ние не сме конкуренти, ние сме само опоненти", казва Иванчева.

Независимият кандидат отправя покана за разговор и към всички заинтересувани граждани, защото досега е имала възможност да комуникира с тях само през социалните мрежи. Покана има отправена и към медиите.

В отвореното писмо тя прилага и съдебното разрешение да напусне дома си в периода от 13.30 ч. до полунощ.

Бившата кметица на "Младост" е осъдена на 20 години затвор на първа инстанция за искане на подкуп и се обявява за жертва на репресивния апарат и управляващата партия ГЕРБ.

mediapool.bg