Кламер БГ - Новини: Осъждани излязоха в подкрепа на Гешев, твърди депутат от БСП

Осъждани излязоха в подкрепа на Гешев, твърди депутат от БСП

България

|
Пет, 15 Ноем 2019г. 12:42ч.
Осъждани излязоха в подкрепа на Гешев, твърди депутат от БСП

Осъждан за криминални престъпления е бил част от протеста в подкрепа на новоизбрания главен прокурор Иван Гешев. Това твърди депутатът от БСП Явор Божанков. Във фейсбук той публикува снимка на Симон Милков от Горна Оряховица, застанал "на първа линия". В поста си Божанков твърди, че Милков е осъждан два пъти.

"Последната присъда - от миналата седмица. Сключил сделка с прокуратурата и няма да лежи. Същият по време на местните избори в Горна Оряховица, закичен със скрита камера заедно с Тина Ивайлова от Нова ТВ прави "разследване за купуване на гласове". Година по-рано публично предупредих, че ГЕРБ носи отговорност за престъпник, който под техен патронаж влиза в училищата, при децата ни, в народното събрание. Толкова за съдебната система. За Гешев. За свободата на словото, живота, вселената и всичко останало", пише Божанков.

Милков не отрича, че е осъждан.

"Защо и как, само аз си знам. Колкото до вашата НЕскромнна особа, показахте колко можете и какво представлявате", отвърна той на Божанков с агресивен коментар във Фейсбук, в който на два пъти се обръща към депутата с думите "Застреляй се!".

Симон Милков е бивш кадър на движението СИЛА, впоследствие "ивент-мениджър" на бившата партия на Николай Бареков "България без цензура", финансирана щедро от фалиралата КТБ. Милков участваше в националните обиколки на шоуто на Бареков по ТВ 7 (също финансирана от КТБ), както и в дирижирани протести в София през 2013 г. срещу тогавашния член на ВСС Камен Ситнилски, нарочен за уволнение от главния прокурор Сотир Цацаров. Познат на медиите и телевизиите като щатен протестиращ за подобни "каузи", сега той активно се включи в организираната от сайта Пик агитка в защита на Иван Гешев.

Той твърди, че Божанков изключил опцията за коментиране под поста си и толкова си може. "Разчертавай и да те няма", пише Милков.

В отговора му пише още:

"Застреляй се! Не аз обикалях с ямболски мутри през цялата Община да пазарувам...печки! Не аз асимилирах много лев покрай смяната на старите регистрационни табели с нови. Не аз съм осъждан безброй пъти за клевета и обида".

mediapool.bg