Кламер БГ - Новини: Ден 74: Нов палатков лагер в триъгълника на властта

Ден 74: Нов палатков лагер в триъгълника на властта

България

|
Нед, 20 Септ 2020г. 21:35ч.
Ден 74: Нов палатков лагер в триъгълника на властта

В 74-ия ден на протести с искане на оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, нов палатков лагер се появи в триъгълника на властта. Той е позициониран до фонтана пред президентството, като е на площада и не пречи на движението. Така вече има два лагера в района, като другият е на майките на деца с увреждания от "Системата ни убива", като той е пред бившия Партиен дом.

"Страха напуска територията на България и вие напускате властта Борисов", заяви пред събралите се пиар експертът Арман Бабикян от "Отровното трио". Той заяви пред протестиращите, че те са постигнали много за тези 74 дни - рухване на рейтинга на управляващата коалиция, предизвикване на международна реакция от ЕС и категорично казване - "Не, на страха".

Гореща тема по време на протеста в центъра на София в петък вечер бе обиколката на премиера Бойко Борисов с джипката из родопските села днес.

"Имало само две партии ГЕРБ и ДПС, всичко друго било меродия. Г-н Борисов, ние знаем, че има две партии и вие управлявате заедно с тях. Основвната конкуренция е кой ще вземе повече", каза адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио". Той добави, че "най-смешното" е, че Борисов е отишъл в район на Делян Пеевски да се похвали, че е построил няколко километра път "с нашите пари и хората трябваше да му ръкопляскат като концерт на Лили Иванова".

"За разлика от нея той няма да остане толкова дълго на българската сцена", каза още адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

На фасадата на бившия партиен дом бяха прожектирани снимки от Дом 5 в резиденция "Бояна", за който от дни от "Отровното трио" питат там ли живее главният прокурор Иван Гешев. Те твърдят, че там е извършен голям ремонт преди нанасянето на Гешев, като снимките показваха реновираните помещения.

Сн. БГНЕС

Прожектирани бяха и кадри с политически изказвания, показващи неспазени обещания от страна на властимащите. Едно от тях, което предизвика най-голямо недоволство сред хората бе на кмета на София Йорданка Фандъкова, която на няколко пъти заявява, че за кратък период от време ще бъде решен въпросът с детските градини в столицата.

Адвокат Николай Хаджигенов призова още протестиращите в понеделник да носят яйца и домати, защото недоволството ще се пренесе на място, което досега не е било посещавано от искащите оставка на правителството и главния прокурор. По думите му по този начин ще се подготвят за великото народно въстание - 3, което е планирано за 22 септември.

mediapool.bg