Кламер БГ - Новини: Демерджиев: Има разработки срещу големи политически играчи

Демерджиев: Има разработки срещу големи политически играчи

България

|
Съб, 22 Окт 2022г. 13:34ч.
Демерджиев: Има разработки срещу големи политически играчи

Демерджиев: Има разработки срещу големи политически играчи

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че в следващите седмици очаква да излязат резултатите от разработки срещу сериозни политически играчи, стояли много високо в държавата, които и сега са част от политическия живот.

Демерджиев коментира пред БНТ, че при Бойко Рашков войната между МВР и прокуратурата е била война на думи, вследствие на която са били блокирани всички досъдебни производства, които е намерил в министерството.

"В момента огромен процент от тези производства се движат и аз очаквам следващите седмици да излязат резултатите под формата на обвинителни актове - в това число и за магистралите, в това число и за чувалите, в това число има и доста интересни и сериозни разработки, които касаят включително и сериозни политически играчи, в това число доста тежки криминални производства по линия на наркоразпространение", каза служебният министър на вътрешните работи.

Демерджиев не изключи възможността за нов мандат на служебно правителство, като отбеляза, че това зависи от парламентарно представените партии. Той коментира работата на МВР, като отбеляза, че неправилна и невярна мантра е повишаването на престъпността в страната.

"Алармира се от известно време съществено повишаване на битовата престъпност, ами същественото повишаване расте с половин процент спрямо предходната година, но разкриваемостта е нараснала 7%", каза Демерджиев.

Вътрешният министър посочи, че главният прокурор доста често заема позиция по темата с пътната безопасност и го посъветва да провери колко производства са прекратени от прокуратурата и какви са мотивите за това, колко споразумения има сключени от страна на прокуратурата по този вид дела.

"Определено има (атака на прокуратурата), но ние не се притесняваме от тази атака, вършим си работата, нашият стремеж е да осигурим на българските граждани две много важни неща в тези времена на наслагване на кризи - това е сигурност и спокойствие", заяви Иван Демерджиев.

mediapool.bg