Кламер БГ - Новини: Две луксозни коли са откраднати от паркинг на хотел в Драгалевци

Две луксозни коли са откраднати от паркинг на хотел в Драгалевци

България

|
Четв, 19 Септ 2019г. 11:31ч.
Две луксозни коли са откраднати от паркинг на хотел в Драгалевци

Два луксозни автомобила са били откраднати от паркинг на хотел в столичния квартал „Драгалевци“, съобщи Нова телевизия. Возилата са задигнати в рамките на две седмици, а кражбите са заснети от охранителните камери. Крадците са едни и същи, става ясно от кадрите.

"Става дума за автомобили на стойност над 150 хил. единият", обясни собственикът на хотела Кристиян Петров.

Сигнал в полицията е подаден, но към момента резултат от издирването няма.

"След многократни разговори с криминалисти, разпити, виждате – една и съща група, с една и съща кола се движи по обществените пътища и извършва тези кражби, като става въпрос за под една минута", разказа Петров.

И двете коли са "Порше Панамера". Автомобилите не са разбити, а са отворени с компютърна програма, която улавя честотите на ключовете, твърди Петров.

Колите са били собственост на клиенти на хотела. Според него автомобилите са посочени от "агенти", които обикалят нощем и набелязват какво може да се открадне. И двете кражби са извършени в малките часове на нощта.

"Една и съща кола с един същи екип обикаля вече 13 дни необезпокоявано по пътищата. Кражбата се установява, даже единият човек си чу колата как беше запалена, всички записи са предадени в полицията, разпитани сме и аз, и служители. Просто искам да дам публичност на този казус. Докога ние, европейска столица, трябва да се плашим от такива подземни групировки", заяви Петров.

mediapool.bg