Кламер БГ - Новини: Да избягваме на всяка цена конфронтацията и липсата на разбирателство, пожела премиерът на българите за Националния празник

Да избягваме на всяка цена конфронтацията и липсата на разбирателство, пожела премиерът на българите за Националния празник

България

|
Ср, 03 Март 2021г. 09:32ч.
Да избягваме на всяка цена конфронтацията и липсата на разбирателство, пожела премиерът на българите за Националния празник

Премиерът Бойко Борисов поздрави българите по случай Националния празник на страната с обръщение до медиите, в което подчертава, че днес българският дух е неспокоен, защото България преминава през сериозно изпитание.

Според министър-председателя ключът към връщането на нормалността в ежедневието и възстановяването на държавата е постижимо в максимално близък хоризонт, ако бъдем единни.

"Несломимият и борбен дух на предците ни продължава да живее дълбоко във всеки от нас и да бъде нашият непогрешим компас за просперитета на страната. Днес българският национален дух отново е неспокоен, защото България преминава през сериозно изпитание. Огромният стрес, който донесе пандемията, отне спокойствието от обществото ни и сложи спирачки на възходящото развитие на страната. Поведохме битка, за да запазим здравето, образованието, работните места, поминъка. Обществото ни показа разум и прояви разбиране към борещите се в първите редици. Мерките проработиха, защото повече хора ги приеха и повярваха в тях. Именно доверието и общите усилия са ключът към връщането на нормалността в ежедневието и възстановяването на държавата. Това е постижимо в максимално близък хоризонт, ако бъдем единни", се казва в обръщението на Борисов.

По думите му, погрешно би било, ако целта ни бъде само да си върнем живота от преди пандемията, защото той вярва, че можем да живеем още по-добре:

"През изминалата година заедно издържахме тежкия стрес тест, на който беше подложен целият свят. Сега с общи усилия можем да се изправим отново на крака и да продължим демократичното развитие на държавата, така че тя да работи още по-добре в интерес на всички български граждани. Единствено пречка са конфронтацията и липсата на разбирателство, които са пагубни за обществото ни – тях трябва да избягваме на всяка цена и да не допускаме техните превъплъщения да ни разколебават. Предстоят ни месеци на възстановяване и след това нелека борба за повече просперитет за България и българските граждани. Сигурен съм, че ще бъдем заедно в тази голяма кауза и с много работа за пореден път ще докажем, че българите днес сме достойни наследници на завета на нашите предци".

mediapool.bg