Кламер БГ - Новини: ДПС предлага връщане на старото положение за шума на открито

ДПС предлага връщане на старото положение за шума на открито

България

|
Пет, 13 Септ 2019г. 12:47ч.
ДПС предлага връщане на старото положение за шума на открито

ДПС предлага връщане на старото положение за шума на открито. Депутатите от движението са внесли днес в Народното събрание промени в закона за защита от шума в околната среда. Това съобщи пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на партията Хамид Хамид.

В стария режим часовете, в които се забраняваше силна музика и шумове на открито, бяха от 23.00 до 7.00ч. сутринта, което ДПС предлага да се възстанови. Според действащата разпоредба забраната е до 8.00 часа.

Проектът връща също правомощията на общините да контролират шума на открито, обясни Хамид. Променя се режимът и отговорността кой да контролира и кой да прави проверките, подчерта той, цитиран от БТА в петък.

По думите му, целта е да се преустанови пълното унищожаване на голяма част от българския дребен и среден бизнес и по-специално ресторантьорския по българското Черноморие. С промените се отменят текстовете, които нанесоха тези щети, допълни Хамид.

Депутатът се позова на данни на асоциацията на ресторантьорите, според които спадът това лято е над 40 на сто.

Последните промени, гласувани преди лятната ваканция от НС, са довели до унищожаване на този бизнес и до голям отлив от българските курорти, подчерта зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Някой целеше да вкара туристите по хотелите и те да не излизат навън, не желаем българският туризъм да се превръща в пенсионерски и българските курорти да се превръщат в старчески домове, декларира още Хамид Хамид.

mediapool.bg