Кламер БГ - Новини: ДПС била най-готова за властта и актуализира управленската си програма

ДПС била най-готова за властта и актуализира управленската си програма

България

|
Четв, 04 Окт 2018г. 09:41ч.
ДПС била най-готова за властта и актуализира управленската си програма

Към момента ДПС била най-подготвената партия за участие във властта, обяви предсеателят на движението Мустафа Карадайъ в четвъртък пред Нова телевизия.

Причината е, че съпартийците му се готвят да управляваот Нова година насам, а в края на седмицата щелу да актуализират и управленската си програма. По думите на Карадайъ България имала нужда от дясноцентристко управление, а не от популистко-националистически аритметичен сбор.

"От Нова година насам ние се готвим за властта и си актуализираме програмата. В края на тази седмица ще имаме семинар за актуализация на програмата на ДПС при новите реалности – и в национален план, но и в европейски план заради новата европейска финансова рамка", обясни лидерът на ДПС.

Като следствие от "днешното популистко националистическо управление" той посочи високата инфлация, ниския стандарт на живот на повечето хора, протестите и напрежението в обществото, като цяло.

"Ние бяхме предложили дясноцентристка алтернатива на това популистко управление на база ясна програма и цели за развитие на страната, а не такова политическо безвремие", каза още Карадайъ, повтаряйки повелята на почетния си председател Ахмед Доган, че ДПС е против формулата "стани да седна".

Вместо това движението призовавало отговорните партии към диалог, чрез който да бъдат определени националните приоритети, така че да е все едно кой ще дойде на власт.

По повод готвения от БСП вот на недоверие за здравеопазването, Карадайъ коментира, че социалистите не са търсили за подкрепа колегите си от ДПС и депутатите на движението щели да участват активно в зависимост от темата и от мотивите и аргументите на левицата.

Попитан дали би подкрепил евентуална нова партия, оглавявана от президента Румен Радев, лидерът на ДПС я определи като "нероден Петко", допълвайки, че "бихме застанали зад една управленска програма за ускорено развитие на страната, основана на ценностна база".

По отношение на сделката на Доган за ТЕЦ "Варна", Карадайъ отбеляза, че държавата има контролни органи като НАП и банковия надзор, които могат да се произнесат и не било работа на политиците да коментират търговски сделки между частни субекти.

"Историческа личност от този ранг, като господин Доган, дори да не участва в оперативната политика, е фактор в политическите процеси в страната, региона и в глобален план. Политици от такъв ранг са капитал на държавата", добави лидерът на ДПС по повод снимката от неотдавнашната среща на почетния председател на движението с американския посланик Ерик Рубин.

"Нормално е посланикът на САЩ да се види с г-н Доган – историческа личност. Още при наличието на Варшавския договор г-н Доган заяви, че мястото на България е в ЕС и НАТО. И това стана, когато ние бяхме в управлението – 2004 и 2007 г. За нас това е гордост и ценност. Г-н Доган има от САЩ златен медал за приноса му за членството в НАТО", каза още Мустафа Карадайъ.

mediapool.bg