Кламер БГ - Новини: Гражданската платформа на Манолова се казва "Изправи се.БГ", нямало да става партия

Гражданската платформа на Манолова се казва "Изправи се.БГ", нямало да става партия

България

|
Пет, 06 Дек 2019г. 18:45ч.
Гражданската платформа на Манолова се казва "Изправи се.БГ", нямало да става партия

Гражданската платформа на бившия омбудсман Мая Манолова се казва "Изправи се.БГ" и ще бъде регистрирана като юридическо лице с идеална цел в обществена полза. Това се разбра при учредяването на проекта.

Самата Манолова отново обяви, че този проект няма да прераства в партия.

"Гражданската платформа ще работи за защита на базисните демократични ценности и за подкрепа и решаване на проблемите на обикновения човек, за конкретни казуси на гражданите", каза тя.

В екипа на платформата са и част от хората които участваха в кампанията ѝ за кмет на София - Никола Вапцаров, който оглавяваше инициативния ѝ комитет, певицата Кристина Димитрова, режисьорът Борис Панкин, световният шампион по стрелба Таню Киряков, финансистър Бисер Манолов. В проекта на Манолова участват и представители на Асоциацията на домоуправителите, на медицинските съсловия на фелдшерите и на медицинските специалисти, представители на Гражданско движение "Днес".

В учредителната декларация на платформата са разписани девет основни области за работа - право на достойни доходи и работа за всеки, защита на обикновения човек срещу монополите, право на справедлива икономическа среда, подкрепа за малкия, средния и семейния бизнес, съдебна реформа и върховенство на правото, борба с корупцията, правото на справедлива социална система, достъпни здравни грижи и адекватно образование, свобода на медиите, словото и журналистите, право на честна изборна среда, право на чиста природа, чист въздух, чиста храна и срещу презастрояването.

mediapool.bg