Кламер БГ - Новини: Градският транспорт до Витоша се възстановява от 1 юни

Градският транспорт до Витоша се възстановява от 1 юни

България

|
Вт, 26 Май 2020г. 12:09ч.
Градският транспорт до Витоша се възстановява от 1 юни

Автобусните линии до Витоша ще тръгнат отново от 1 юни. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във вторник. Градският транспорт до природния парк беше спрян в началото на извънредното положение заради коноравируса, обявено на 13 март. След отпадането му общинският съвет реши да удължи временното спиране на градските линии до Витоша, защото в тях се струпвали много хора и не можело да се спазва дистанция.

Според решението на общинския съвет, взето преди около две седмици, тези линии бяха спрени поне до 14 юни. Така достъпът до планината в момента е възможен само пеша или с кола.

Сега обаче се предлага маршрутите № 63, който стига до Златните мостове, и № 66 до хотел "Морени", да бъдат възстановени от 1 юни. Очаква се решението за това да бъде взето от съветниците в четвъртък.

Автобусите по линия 63 се движеха и до момента, но със съкратен маршрут – до спирка "Бялата чешма". Линия 66 беше спряна.

Сега от общината предлагат и намаление на интервалите на движение на автобусите.

За автобусите до Златните мостове ще бъде пуснат допълнителен курс в обедните часове през делничните дни, а през уикенда интервалите между колите ще са по-малки.

Автобусите до "Морени" за първа година ще се движат с три курса и в работни дни, а в събота и неделя с намалени интервали.

"За тази цел пренасочваме двата автобуса от линия 166 към линии № 63 и № 66. Двете линии ще работят с новото разписание от 1 юни до 31 октомври, а линия № 66 ще се движи и в работните дни от 1 юни до 15 септември", обясни Фандъкова.

mediapool.bg