Кламер БГ - Новини: Германия върна Северин Красимиров в България

Германия върна Северин Красимиров в България

България

|
Ср, 17 Окт 2018г. 19:57ч.
Германия върна Северин Красимиров в България

Заподозреният за зверското убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова Северин Красимиров в сряда вечерта пристигна в София с полет от Франкфурт, след като .съдът в германския град Целе уважи искането на българската прокуратура 21-годишният мъж да бъде екстрадиран в България.

От летището със съдебна охрана той ще бъде откаран в следствения арест в Русе.

Там трябва да му бъдат повдигнати двете обвинения, които вече обяви главният прокурор - за изнасилване и за умишлено убийство по особено мъчителен начин.

Северин Красимиров даде показания пред съда в германския град Целе, в които каза, че на 6 октомври е ударил Виктория, но не е искал да я убие. Той категорично отрече да я е изнасилвал.

Северин Красимиров трябва да бъдат разпитан и от българските разследващи органи. Освен това трябва да бъдат назначени допълнителни експертизи, сред които особено важната - психиатрична.

Негови близки казаха, че е умствено изостанал и че е приемал медикаменти. Експертите трябва да установят точно какво е състоянието му и може ли той да носи наказателна отговорност.

Такова изследване може да назначи и Русенският окръжен съд, пред който Северин Красимиров трябва да бъде изправен до 72 часа след искането на прокуратура да бъде оставен за постоянно в ареста.

mediapool.bg