Кламер БГ - Новини: Георги Марков: Джипката на Бойко вече е символът на ЕНП

Георги Марков: Джипката на Бойко вече е символът на ЕНП

България

|
Четв, 04 Март 2021г. 16:30ч.
Георги Марков: Джипката на Бойко вече е символът на ЕНП

"ДЖИПКАТА е вече символът на ЕНП". Това написа във Фейсбук депутатът от ГЕРБ Георги Марков, който е известен със страстната си подкрепа за българския премиер и неговия унгарски колега Виктор Орбан. Преди ден Европейската народна партия (ЕНП) обяви намерението си да изключи партията Орбан, което предизвика сериозни емоции у Георги Марков.

"Бойко, честито! Вече си СТАРЕЙШИНA на ЕНП! Приятели, Господ е с Бойко, затова построи толкова църкви. Орбан, както вече предрекох, излезе от ЕНП. Меркел слиза от сцената на канцлер, а не отдавна и от партиен лидер. Нашият Бойко става СТАРЕЙШИНА на ЕНП. Най-дълго управлявалият и с най-много победи. ДЖИПКАТА свърши голяма работа. ДЖИПКАТА е вече символът на ЕНП", обяви Марков.

Всичко това беше обявено, докато политическите анализатори на ЕНП все още анализираха предишния радостен вик на Георги Марков във Фейсбук отпреди ден: "Виктор Орбан напуска ЕНП! Слава Богу!"

Повърхностният анализ показва, че Господ е едновременно с Бойко, който е станал старейшина и символ на ЕНП, но и с Орбан, който се е отървал от "неолибералното и олевяло ЕНП"

"Приятели, трите милиона избиратели на Виктор Орбан са във възторг. Партията "ФИДЕС" напуска неолибералното и олевяло ЕНП (Европейската народна партия). Това ЕНП не е онова ЕНП. ЕНП-то на великия обединител на Германия Хелмут Кол, на Жак Ширак, на Хосе Мария Аснар, на Едмунд Щойбер. Това не е ЕНП-то, което, водено от Мартенс и Орбан - като негов заместник-председател, имаше 270 евродепутати и 16 премиери. Днес, при либерала Доналд Туск и брюкселския баварец Вебер, ЕНП има със сто евродепутати по-малко и с 10 премиери по-малко", обясни Марков.

Георги Марков има дълга кариера. През 70-те години на миналия век той сътрудничи на Държавна сигурност под псевдонимите "Стефан" и "Николай". Тогава негова задача е "долавяне на сигнали за подготовка и опити за бягство през граница" на лица от младежките среди. След промените той става депутат от СДС, след това е член на Конституционния съд, а през последните години е депутат от гражданската квота в ГЕРБ.

В края на януари т.г. Георги Марков беше обявил, че повече не желае да става депутат. Само месец по-късно той клекна: "Бойко ми телефонира. Каза, че има нужда да съм в листите на ГЕРБ. Приятел /от 25 г./ в нужда се познава, затова се съгласих. Искам да помогна на Бойко да стане ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН С ПЕТ ПОРЕДНИ ПОБЕДИ, ЕДНА ПОВЕЧЕ ОТ МЕРКЕЛ И ОРБАН".

mediapool.bg