Кламер БГ - Новини: Вятър отнесе покрива на Военното окръжие във Враца и го стовари върху къща, няма пострадали

Вятър отнесе покрива на Военното окръжие във Враца и го стовари върху къща, няма пострадали

България

|
Пет, 15 Май 2020г. 12:27ч.
Вятър отнесе покрива на Военното окръжие във Враца и го стовари върху къща, няма пострадали

Вятър със скорост до 90 километра в час е отнесъл тази нощ покрива на Военно окръжие във Враца, стоварил го е върху съседна къща и паркираните автомобили на улицата, съобщи бТВ.

При инцидента, който е станал към 3 часа, напълно е разрушен покривът на съседната къщата, но семейството, живеещо в нея не е пострадало.

Хората са изведени от екипи на местната администрация, общинското предприятие "Благоустройство и комунално строителство", както и на полицията и пожарната и военни, които са били на място почти веднага. Районът е обезопасен.

Силните пориви на вятъра са нанесли и други сериозни материални щети в града. Разрушен е част от покрива на хижата край паметника "Вестителя", счупени са дървета, повредени са автомобили и са прекъснати кабели на електрозахранването.

Продължава отстраняването на щетите. Общинският кризисен щаб е заседавал още през нощта. Предстои остойностяване на щетите, нанесени върху дома на засегнатото семейство от падането на покрива на военното окръжие. Общината ще подпомогне пострадалите, а при необходимост хората ще бъдат настанени в общинско жилище, допълват от общинската администрация.

mediapool.bg