Кламер БГ - Новини: "Воля" решава в сряда за вота на недоверие

"Воля" решава в сряда за вота на недоверие

България

|
Нед, 19 Ян 2020г. 17:13ч.
"Воля" решава в сряда за вота на недоверие

Партия "Воля" ще излезе в сряда с окончателно решение дали ще подкрепи вота на недоверие, който ще бъде внесен от БСП в понеделник. Това обяви пред БНР в неделя Кръстина Таскова, зам.-председател на партията на аптекарско-петролния бос Веселин Марешки.

"Искаме да стане ясно кой е с жителите на Перник и кой иска да създава криза. Следим и действията на правителството, но засега изглеждат като действия при критично бедствено положение, а не като действия, които ще решат трайно проблема. Въпросът е защо всичко се предприема чак сега... Превенцията и контролът за нас са на първо място", каза Таскова.

По думите й решението на партията щяло да бъде в интерес на хората.

"Основният проблем на държавата е политическото мислене и начина на управление на държавата. Но промяната няма да дойде със смяната на нова системна партия. Това ще си остане липсата на контрол, корупцията, източването на обществените ресурси", каза тя.

Също пред БНР депутатът от "Атака" Явор Нотев, ,каза че не е убеден, че тази парламентарна процедура има своето място в близките дни.

"БСП системно сгреши с предложението за този вот. Правителството имаше времето да реагира ефективно, предприемайки реални стъпки. Нелогично подготвеният вот на недоверие буди съмнение – наистина ли от опозицията биха искали да се стигне до оставка на правителството и до нови избори", попита Нотев.

Според него тази идея трябва да бъде изоставена като обречена.

"Бих бил изключително разтревожен, ако се окажем в ситуация на отказ да се сформира правителство и на влизане в безвремието на съставяне на служебно правителство... Ако оставим кораба без капитан в това време, ми се струва лоша идея", каза Нотев.

mediapool.bg