Кламер БГ - Новини: Волен Сидеров се изненада, че "Бог е над Мутафчийски" е престъпление

Волен Сидеров се изненада, че "Бог е над Мутафчийски" е престъпление

България

|
Пон, 28 Септ 2020г. 13:56ч.
Волен Сидеров се изненада, че "Бог е над Мутафчийски" е престъпление

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отново бе привикан в полицията заради изказванията си срещу противоепидемичните мерки от пролетта, съобщи БТА. Тогава политикът призова хората да отидат на църква на Великден без маски въпреки изискванията. Призивът му бе: "Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски". По това време шефът на ВМА и на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски даваше брифинги всеки ден и бе най-напоително отразяван непрекъснато.

Заради тези думи прокуратурата му образува дело за подбудителство срещу престъпление. Освен това той бе обвинен в заплаха срещу разследващите полицаи, водещи делото му, както и за опит да попречи да му бъде връчена призовка.

В средата на април Сидеров бе задържан за 24 часа след неуспешни опити от страна на МВР да бъде открит на адресите му. След денонощие арест бе пуснат срещу гаранция.

Оттогава минаха пет месеца, а прокуратурата не е съобщавала, че разследванията са приключили. В понеделник Сидеров обясни, че бил привикан с призовка по три обвинения, свързани с думите му по Великден.

"Оказа се, че това било престъпление", коментира той.

Според Сидеров задържането му през пролетта било в нарушение на конституцията, защото нямало основание и никой не можел да бъде разследван заради възгледите си. Оттогава той чакал реакция от Светия синод, от премиера, президента, председателя на Народното събрание и от Висшия съдебен съвет.

"Всички искаме върховенството на закона, но не е ли най-върховен Божият закон, който казва "не прави на другите това, което не искаш да правят на теб", заяви Сидеров, който в момента е общински съветник в София. Той допълни, че е напуснал парламента, защото там се приемали закони, които не са в полза на хората. Според него и на това скоро щял да бъде сложен край, защото българите били готови да се преборят за върховенство на закона.

mediapool.bg