Кламер БГ - Новини: Волен Сидеров: ГЕРБ ще падне от власт в момента, в който стъпчат "Атака"

Волен Сидеров: ГЕРБ ще падне от власт в момента, в който стъпчат "Атака"

България

|
Пон, 14 Окт 2019г. 13:10ч.
Волен Сидеров: ГЕРБ ще падне от власт в момента, в който стъпчат "Атака"

ГЕРБ ще падне от власт в момента, в който стъпчат "Атака", предупреди лидерът на партията и кандидат-кмет на София Волен Сидеров в изявление пред партийната си телевизия.

Още от създаването си ГЕРБ работят срещу "Атака" и заповедта, дадена им от западно посолство, е да унищожат партията на кандидат-кмета, като за тази цел раздуват ВМРО, поясни Сидеров. Неговата партия е част от управляващата коалиция ГЕРБ - Обединени патриоти и остана там дори и след като бе изгонена от патриотичното обединение, в което сега влизат само ВМРО и НФСБ.

"Като човек с опит, казвам ясно, че в момента, в който изчезне "Атака", ГЕРБ не само няма да съществува, а с гръм и трясък ще се провали и ще плаща много тежка цена за това, което е правил", предвеща Сидеров.

В дните на предизборната кампания той прибегна до познатия си арсенал от средства – зрелищни скандали и провокации, за да мобилизира оредяващия електорат на "Атака", която на европейските избори през май т.г. получи 1% от гласовете.

Сега Сидеров твърди, че социологическите проучвания са "поръчкови" и заради това големите телевизии не го канят на дебати със сочените за фаворити Мая Манолова или Йорданка Фандъкова.

Той даде и пример за обвързаности на социологически агенции – по думите му "Маркет линкс" е на бившия вътрешен министър Румяна Бъчварова, също и "Тренд", която ГЕРБ държат в "малкото си джобче".

"Тук нямаме социология, а търговия. Имаме долна подмяна на настроенията на хората", каза Сидеров. По думите му предстоящия избор за местна власт е предопределен и предплатен, тъй като надали милион софиянци са на мнение, че задължително трябва да изберат Манолова или Фандъкова.

Той отказа да коментира друг от опонентите си - Ангел Джамбазки (ВМРО), когото нарочи за гей и срещу когото бе основната му тирада в злополучното предаване "Референдум" на БНТ, заради което обществената телевизия му отказа повече участия там. Джамбазки не е противник, а дребен продукт на измамна партия, която е присвоила името си и имотите на македонските братства чрез фондация, каза Сидеров пред партийния тв канал.

mediapool.bg