Кламер БГ - Новини: Велизар Енчев с предаване в телевизията на БСП

Велизар Енчев с предаване в телевизията на БСП

България

|
Пон, 07 Ян 2019г. 17:54ч.
Велизар Енчев с предаване в телевизията на БСП

Бившият депутат от НФСБ Велизар Енчев ще води предаване в партийната телевизия на БСП - Българска свободна телевизия (БСТВ), която все още не е тръгнала.

В понеделник лидерът на социалистите Корнелия Нинова се е срещнала с екипа на телевизията. От прессъобщение на БСП се разбира, че той включва общо 50 човека - журналисти, водещи, оператори и режисьори.

В момента се провеждат техническите проби и се подготвят първите предавания. Вече е ясно и кой ще е главен продуцент на новините на телевизията - Валерия Касиян, която досега е била репортер и водещ. Тя работеше в ТВ7, а след това в Би Ай Ти.

Водещ на сутрешния блок на БСТВ ще бъде Стоил Рошкев, което е работил в БТА, БНР и БНТ. Освен Велизар Енчев, в телевизията предаване ще има и депутатът от БСП Александър Симов.

Очаква се телевизията да тръгне преди края на месеца. По думите на БСП телевизията няма да е строго партийна, а политематична обществена медия. Акцент в програмата на БСТВ ще бъдат новините и публицистичните предавания.

Създаването на партийна телевизия на БСП беше предизборно обещание на Корнелия Нинова, преди да стане лидер на партията. Формално обаче създаването на медията започна през юни миналата година.

mediapool.bg