Кламер БГ - Новини: Васил Божков готви проекта си за изборите. Обещава пряка демокрация и възмездие

Васил Божков готви проекта си за изборите. Обещава пряка демокрация и възмездие

България

|
Пон, 06 Юли 2020г. 16:40ч.
Васил Божков готви проекта си за изборите. Обещава пряка демокрация и възмездие

Бизнесменът Васил Божков има намерение да участва в изборите с проекта си "Българско лято". В пореден Фейсбук пост той обяснява от Дубай, че целта му е да отнеме властта от хунтата и да има "възмездие за виновниците".

Освен това обещава пряка демокрация.

"Всеки българин, независимо къде се намира, може пряко да участва във взимането на решения за настоящето и бъдещето на страната", казва Божков, срещу който прокуратурата повдигна 18 обвинения.

Малко след поредното включване на Божков, прокуратурата обяви, че вече е иззела 4381 предмети, притежаващи белезите на движими културни ценности, от сградата на компанията му "Нове ИНТЕРНАЛ " на столичната улица "Московска" №43.

Божков е регистрирал по Закона за културното наследство едва 212 артефакта, отбелязва прокуратурата.

"Паралелно се извършват действия по претърсвания и изземвания и от помещения на бул. "Васил Левски" 79. Оттам са иззети още 106 броя предмета", посочват от прокуратурата.

От там твърдят, че "действията по разследването, свързани с изземване на описаните вещи, се извършват при стриктно спазване на процесуалните правила, както и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти, с оглед максимално запазване на автентичността им".

От прокуратурата обаче досега не са коментирали твърдението на Божков, че ритон от иззетата му колекция е обявен за продажба на свободния пазар.

mediapool.bg