Кламер БГ - Новини: В още "къщи за роднини" не беше открито нарушение

В още "къщи за роднини" не беше открито нарушение

България

|
Съб, 15 Юни 2019г. 19:18ч.
В още "къщи за роднини" не беше открито нарушение

Проверките на къщи за гости продължават без до този момент да са открили нарушение. Днес на ред са два обекта, за които има сигнали, че са свързани с хора от властта.

Проверката на къща за гости в Цигов чарк трябваше да установи дали наистина служителка на ДФ "Земеделие" е кума на собственичката и е подпомогнала фамилията да спечели над 234 000 лв. финансиране по европроект.

Инспекторите обаче установиха, че когато сумата е отпусната, въпросната служителка не е била на тази длъжност. Къщата освен това се ползва от туристи, като е имала посетители от над 45 държави.

Предстои във Велинград да се провери сигнал, че собственици на къща за гости имат близки отношения с кмета на населеното място.

От Държавен фонд ”Земеделие” заявиха, че са получили над 60 сигнала за неправомерно получени евросредства. Проверките ще продължат до края на месеца.

От събота Държавен фонд ”Земеделие” проверява 288 къщи за гости, които са финансирани по Програмата за развитие на селските райони в периода 2007-2013 година. За тези къщи все още не е изтекъл петгодишният мониторингов период. Целта на проверката е да се установи дали те работят по предназначение.

Земеделският министър Десислава Танева също излъчи проверки на живо в профила си във "Фейсбук".

mediapool.bg