Кламер БГ - Новини: #БългарияЗаЛекарите! събира средства за UVCдезинфекционни машини

#БългарияЗаЛекарите! събира средства за UVCдезинфекционни машини

България

|
Четв, 30 Апр 2020г. 13:15ч.
#БългарияЗаЛекарите! събира средства за UVCдезинфекционни машини

Дарителската кампания "България за лекарите" събира средства за закупуването на UVC професионални дезинфекционни машини за 10 болници и 20 линейки.

Броят на заразените медици в България е 11% от всички болни. Качествената дезинфекция може да помогне за намаляването им и да предпази болниците от превръщането им в огнища на заразата. Защото в болниците освен лекари е и най-уязвимата част от нашето население - болните и слаби, онези, срещу които вирусът е безпощаден.

UVC професионалнитедезинфекционни машини унищожават 100% от всички вируси, бактерии, гъби, акари и др. в затворени помещения за от 5 до 25 минути в зависимост от големината на пространството.

Те са ефективно средство за намаляване на вътреболничните инфекции. Днес те могат да се използват и за дезинфекция на еднократни медицински маски и други предпазни средства за медиците и да спестят ресурс на болниците.

Необходимата сума за закупуване на 10 големи апарата за дезинфекция на помещения до 400 кв. м. и 20 малки за дезинфекцията на линейки, е 71 760 лв.

В момента добрата хигиена и бързата и качествена дезинфекция са ключови за живота ни с COVID – 19, докато не се открие ваксина срещу вируса.

Апаратите ще бъдат дарени на следните болници, които изразиха писмена необходимост да получат уредите за дезинфекция: болница "Свети Георги" - Пловдив, болница "Света Марина" - Варна, МБАЛ "Света Петка" - Видин, МБАЛ "Христо Ботев" - Враца, многопрофилна болница "Рахила Ангелова" - Перник, София - "Света Анна", ВМА - София, Александровска болница, ИСУЛ - София. Дезинфекционните апарати по технология на Philips са сертифицирани в ЕС и България и са с осигурена гаранция и сервиз.

Сега, когато, надяваме се, сме на финала на извънредното положение, става все по-възможно с общи усилия да си върнем поне частично нормалния живот обратно.

Преди няколко седмици с кампанията "България за България" над 1500 дарители събраха 300 000 лева за 5 респираторни апарата и оборудване на Александровска болница само за 8 часа. Днес отново с обединени сили можем заедно да напреднем в борбата с коронавирус.

Казват, че духът на солидарност постепенно замира. Нека покажем, че не е така.

Нека помогнем заедно на тези, които денонощно помагат на нас, за да ускорим връщането към нормалния начин на живот на цялото общество.

Дари от сърце!

mediapool.bg