Кламер БГ - Новини: Бос и по памперс. Може ли малко дете да измине километри само?

Бос и по памперс. Може ли малко дете да измине километри само?

България

|
Пет, 25 Септ 2020г. 12:51ч.
Бос и по памперс. Може ли малко дете да измине километри само?

МВР продължава да разследва мистериозното изчезване на малкия Мехмед от Якоруда. Детето бе обявено за издирване в късния следобед в сряда, след като близките му сигнализираха, че е изчезнал от двора на къщата, в която живеят. Около 24 часа по-късно малкият бе открит в близкото село Бунцево. Там детето бе намерено случайно от горския Муртаза Клечов. Мехмед бе върнат при родителите си в добро състояние, но все още не е ясно как е стигнал толкова далече от дома си.

Снимка: БГНЕС

В издирването на Мехмед се включиха десетки полицаи, следови кучета и планински спасители. Още в началото на издирването те откриват сандал на около 30 метра от къщата в Якоруда, пише БГНЕС. Малко по-късно в гората е открит и вторият. Сандалите видимо са за по-голямо дете - на около 4-5 години. Мехмед е четвъртото дете. Той живее заедно с майка си и баща си и баба си и дядо си. Къщата им се намира в близост до гора, до която води стръмна пътека.

Сигналът за изчезването на Мехмед, който е на 2 години и 7 месеца, е подаден малко преди 18 ч. в сряда. "Сякаш орел го вдигна", обяснява изчезването дядо му, цитиран от БГНЕС.

Издирването започва веднага и продължава цялата нощ. За изчезването се съобщава на медиите сутринта в четвъртък. Малко след това от прокуратурата обявяват, че са започнали дело за протизаконно лишаване от свобода, но не казват дали подозират отвличане. Междувременно полицаите претърсват местността, говорят с познати на семейството. Следобед Клечов намира детето. По думите му това се случва в гората, на около 5 км. от с. Бунцево. Горският отива натам, за да маркира дървета за сеч.

Снимка: БГНЕС

По думите му детето е било босо и по тениска. Има наранявания по ръцете, но иначе е в добро състояние. Клечов го снима и след това го облича.

"Слязох, облякох го с моето яке, събух му чорапите и го обух. Обувки нямаше, по тениска и розови гащички. Обул съм го с моите чорапи", разказа Клечов пред бТВ.

Муртаза Клечов, Снимка: БГНЕС

Според него е възможно детето само да е стигнало до мястото. Как обаче е прекарало нощта, не е ясно. БГНЕС припомня, че денивелацията между Якоруда и Бунцево е 600 метра.

Близките на детето твърдят, че то е било отвлечено. Според тях похитителят се е уплашил от полицията и го е пуснал, за да бъде намерен. Засега тази версия не е потвърдена от разследващите.

mediapool.bg