Кламер БГ - Новини: Борисов към Радев: Да наложи вето, да уморим народа (видео)

Борисов към Радев: Да наложи вето, да уморим народа (видео)

България

|
Пет, 03 Апр 2020г. 15:57ч.
Борисов към Радев: Да наложи вето, да уморим народа (видео)

Премиерът Бойко Борисов отхвърли критиките на президента Румен Радев като "нелепици" и го посъветва, ако иска да наложи вето върху закона за удължаване на извънредното положение.

"Аз ще изкарам депутатите на ГЕРБ от залата, да си гласуват. Да уморим народа. Буквално това е предложил днес", каза Борисов, след като посети завод в Смолян, в който се произвеждат предпазни очила за медицински лица, които работят с пациенти с #COVID-19.

Борисов каза, че Радев само "ходи като някоя дърта свекърва, ама тези злобните".

"Някой излезе, дали му листчето, каже пет приказки и се прибере. Това е цензура, що не му зададохте въпроса "Против ли е извънредното положение. Да го махне! Или нямаше въпроси, ей това е цензура".

"Сутринта му се обадих, за да му изкажа съболезнования в чисто човешки план. Да говориш нелепици в ден, в който баща ти е умрял. Мога много да му отговарям, но в такъв тежък за него ден, не бих си го позволил", каза премиерът.

Премиерът Бойко Борисов отхвърли критиките на президента Румен Радев за удължаването на извънредното положение и обяви, че държавният глава "ходи като някоя дърта свекърва от злобните": https://bit.ly/2JzvOc6

Публикувахте от Медиапул в Петък, 3 април 2020 г.

По-рано в петък президентът Румен Радев разкритикува правителството за ограничаването на правата, готвения дълг от 10 млрд. лева и икономическите мерки.

Той се обяви за отпускането на безвъзмездна помощ на пострадалите от кризата и връщане към "относително нормален ритъм на живот".

Борисов сравни налагането на мерките с грижите, които добрите родители полагат за децата си против волята им.

"Как едно дете плаче, когато трябва да се ваксинира или да ходи на зъболекар. Но майка му или баща му, го водят, защото знаят, че ще спасят живота му", каза той.

Премиерът припомни, че схемата, станала известна като "60:40" е възприета и от Европейската комисия, а в цял свят се налага изолация, за да се спре епидемията.

mediapool.bg