Кламер БГ - Новини: Божков пита Борисов защо е пращал пиарката си в офиса му

Божков пита Борисов защо е пращал пиарката си в офиса му

България

|
Нед, 07 Юни 2020г. 11:30ч.
Божков пита Борисов защо е пращал пиарката си в офиса му

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков пусна нов пост във Фейсбук, в който твърди, че премиерът Бойко Борисов е изпращал всеки месец пиарката си Севделина Арнаудова в офиса му.

"През последните години Севделина Арнаудова е посещавала офиса ми на ул."Московска"43 ежемесечно. Тя не пуши пури. Бойко, ще намериш ли поне малко достойнство да кажеш защо я пращаше?", пише обвиняемият за 18 престъпления хазартен бос Васил Божков.

Севделина Арнаудова е съветник в политическия кабинет на премиера Бойко Борисов и завежда връзките с обществеността. Преди няколко години той бе кум на сватбата й и се смята, че тя е сред най-близките му сътрудници.

През последните месеци тя го придружава в обиколките му из страната и снима изявите му в джипката.

Само няколко часа по-късно Арнаудова отговори на Божков. Тя написа във Фейсбук, че действително го познава, а доскоро член на семейството й е бил негов служител. Aрнаудова пише, че Божков е имал личен интерес към нея.

"Не очаквах такава манипулация на истината. Не очаквах, че ще превърне личните отношения в защитна теза. И да, когато съм се виждала с Вас, г-н Божков, съм била наясно, че Вие сте с камера и микрофон, а аз не съм. И не аз съм искала от Вас, Вие се предлагахте! Не е мъжко да спестявате тази част от истината, вярно е, че беше отдавна преди повече от 6-7 години. Съжалявам, че помните избирателно! Аз обаче помня добре, не само първите ни срещи, но и последната - в централата на ПП ГЕРБ Ви посрещнах с г-н Флориан Скала - главен изпълнителен директор на bTV!", посочи Арнаудова.

Шехерезада: Не смейте да ме пипате! Вие се изплашихте, Али Баба

По-късно в петък Арнаудова пусна втори пост във Фейсбук, издържан в стилистиката на Али Баба. Арнаудова се представя за Шехерезада и разказва как Али Баба (Божков) искал тя да отиде при него.

"Викахте я настоятелно, разказвахте й приказки, а баща й - него пращахте да Ви пази имотите! Но Шехерезада е полицейска щерка, Али Баба, и много внимаваше. Много! Тя идваше и със свитата си - приятели, съпруг, семейство. Вие започнахте да й предлагате всичко. Шехерезада така и не Ви пожела! Тогава Вие, Али Баба, много се ядосахте...".

"Шехерзада Ви каза - "не смей" и аз умея да разказвам. Не смейте да ме пипате! Вие се изплашихте, Али Баба. Вие сте страхлив човек, скочихте на дървото и се скрихте. Така, както и сега се криете. Не смейте да ме плашите, не я е страх Шехерезада! Тя не е разбойник. Семейството ми и приятелите ми - също! Спомнете си приказките и не ги разказвайте избирателно".

бТВ: Божков бе потенциален рекламодател

Oт бТВ излязоха с позиция за срещата на изпълнителния директор Флориан Скала с Борисов.

През 2017 г. бТВ са били в преговори за реклама с Васил Божков, когато собственика на "Национална лотария" предложил да запознае новия изпълнителен директор Флориан Скала с премиера Бойко Борисов.

"Главният изпълнителен директор на bTV прие поканата на потенциален рекламодател за среща с уважавана публична фигура. Срещата с г-н Борисов се състоя в същия ден в неговия офис, който се намира в същата сграда като bTV", посочват от телевизията.

"Интерпретациите на тези факти извън описаната ситуация са абсолютно неоснователни", допълват от там.

Преди ден стана ясно, че Божков е подал сигнал до прокуратурата, в който твърди, че има снимков материал, записи и свидетели за това, че е предал 60 млн. лв. на премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Владислав Горанов през последните три години. В отговор Борисов каза, че от Божков "съм получил една пура... Заклевам се във всичко свято, защото съм вярващ човек, не съм взел една стотинка, едно евро, един лев".

Борисов обясни, че пурата му е била подарена на среща в централата на партията му, която и Арнаудова визира.

mediapool.bg