Кламер БГ - Новини: Бивш шеф на КТБ се сдоби с още едно обвинение покрай Елена Йончева

Бивш шеф на КТБ се сдоби с още едно обвинение покрай Елена Йончева

България

|
Вт, 29 Ян 2019г. 21:59ч.
Бивш шеф на КТБ се сдоби с още едно обвинение покрай Елена Йончева

Бившият изпълнителен директор на КТБ Александър Панталеев е привлечен като обвиняем по разследването срещу Елена Йончева, предаде БНТ във вторник, цитирайки свои източници от прокуратурата.

Панталеев е бил призован в Националното следствие през деня и му е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване на средства от фалиралата по-късно Корпоративна търговска банка. Парите след това са преведени във фирма, управлявана от Елена Йончева.

В края на миналата седмица депутатката от "БСП за България" беше обвинена за пране на 650 хил. лв. от КТБ, които нейна фирма получила през офшорка за закупуването на техника и снимането но документални филми за ТВ 7.

Според прокуратурата Панталеев е сучастник на Йончева за изпирането на парите през 2012 г. – две години преди скандалния фалит на бонакта.

На бившия шеф на КТБ е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" от 50 000 лева, която той ще обжалва.

Панталеев има вече повдигнато обвинение заради източването на КТБ. Прокуратурата в началото на февруари 20018 г. предаде на съд организирана според нея престъпна група от 17 души, ръководена от бившия мажоритарен акционер на банката Цветан Василев, който се усрива в Белград. Панлатеев е част от тази група. Четеното на обвинителния акт от

5 хиляди страници продължава, но може да бъде прекратено заради внесени законови промени.

mediapool.bg