Кламер БГ - Новини: Бивш пиар на Бойко Борисов става пресаташе на КНСБ

Бивш пиар на Бойко Борисов става пресаташе на КНСБ

България

|
Ср, 09 Окт 2019г. 18:51ч.
Бивш пиар на Бойко Борисов става пресаташе на КНСБ

Бившият пиар на премиера Бойко Борисов Любомир Методиев, уволнен след конфликт с репортерка през 2018 г., поема пресцентъра на синдиката КНСБ.

Името на Любомир Методиев, който дълго време работеше в правителствената пресслужба при управлението на Борисов, нашумя заради инцидент с репортерка през август 2018 г.

При посещение на Борисов на могилата "Малтепе" край пловдивското с. Маноле, където археолозите откриха уникална царска гробница, правителственият пиар и кореспондентката на "Монитор" Елена Крумова влезли в кратко пререкание. Според разказите на присъствалите журналисти Методиев опитвал да ги помоли да оставят премиера насаме с ръководителя на разкопките доц. Костадин Кисьов, но Крумова се възпротивила и понечила да се снима с пиара, а той я ударил през ръката.

Методиев твърдеше, че не е удрял репортерката, а само е "отбил" ръката ѝ с ръка. Впоследствие той поднесе извинение към Крумова, но въпреки това беше уволнен след разпореждане на премиера Бойко Борисов. По-късно чиновникът се оплака, че е "сготвен", а група журналисти организира подписка в негова подкрепа. Асоциацията на европейските журналисти – България обаче излезе с позиция, че това не е първият случай, в който получават сведения за грубо отношение на Методиев към репортери.

В крайна сметка служителят не бе възстановен на работа в Министерски съвет, но сега е намерил пристан в пресцентъра на представящия се за "независим" синдикат КНСБ, ръководен от Пламен Димитров.

mediapool.bg