Кламер БГ - Новини: Бабикян иронизира Борисов в студиото на Нова тв: Предоволни хора протестират

Бабикян иронизира Борисов в студиото на Нова тв: Предоволни хора протестират

България

|
Пон, 13 Юли 2020г. 14:56ч.
Бабикян иронизира Борисов в студиото на Нова тв: Предоволни хора протестират

"Времето работи в полза на Борисов според мен. Захладня. И хората предполагам, че ще умрат от страх и ще се приберат". Това бе един от коментарите на пиар експерта Арман Бабикян, който е сред инициаторите на протеста срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев, в студиото на Нова телевизия, където бе поканен заедно с Александър Владимиров от близкия до ГЕРБ Институт за дясна политика и водещ в близката до Делян Пеевски телевизия "Канал 3".

Избраният от Бабикян ироничен тон към думите и тезите на премиера Бойко Борисов и останалите опоненти на протеста не смути Лора Инджова, водещата от телевизията на братя Домусчиеви, която съвсем сериозно го попита дали смята, че протестите няма да продължат със същия заряд, с който започнаха.

"След всички добри стъпки на управлението хората ще се разубедят, аз съм убеден. И непременно ще се скрият обратно в домовете си", отвърна Бабикян с напълно сериозно изражение.

"Разбирам опита за ирония на Бабикян. Тя обаче може да се окаже вярна. Ако хората се приберат, защото им е студено, нали разбирате каква им е мотивацията, за да са на площада", коментира Александър Владимиров.

"Мисля, че вчера излязоха в още седем града предоволни хора, които да изразят радостта си от управлението на г-н Борисов. Така че, изглежда и те са се подвели", каза Арман Бабикян, говорейки за многохилядните протести срещу правителството и главния прокурор.

По-нататък продължи в същия дух:

"Повечето хора, които излязоха по улиците и по площадите, излязоха от завист. Защото всъщност не могат да преживеят успехите на управлението. Последната отсечка до морето, 6-километровата, е всъщност поводът на бликналата завист. И излязоха и заради еврото, защото искаха да съсипят еврото още преди да са ни приели в чакалнята и сега са толкова нещастни. Затова излязоха по улиците".

"Според мен опита за ирония...", репликира Владимиров. Бабикян обаче го прекъсна: "Ама защо ирония, не мога да разбера? Това са думи на премиера. Как така ирония? Смятате, че премиерът не е прав?"

"Самият факт, че организаторите на протеста отказват да кажат защо организират недоволството, показва сериозността на това, което се случва. Когато има хора на площада, това държи политиците в кондиция", каза Владимиров.

"Аз съм прост и вие сте прости"

След това Бабикян продължи: "Злоумишлено е това. По-голямата част от хората, които успяхме да поканим на площада, са лумпени и толупи. И не може да се очаква някакво друго поведение от такива хора. Ние сме събрали нискокачествена биологична маса, която наистина изразява радостта си, но не трябва да забравяме – ние сме прости, както каза министър председателят, той също и затова се разбираме чудесно".

Владимиров реши да го притисне в ъгъла с реплика:"Вие да, но не трябва да подценявате и обиждате така хората, защото в този протест...".

Бабикян отново го прекъсна, за да отбележи, че събеседникът му за втори път не е съгласен с тезите на премиера.

"Плоските ви смешки не са много оригинални", отговори Владимиров.

"Вие наричате смешен министър-председателя. Недейте, дръжте се авторитетно и не ви прилича", посочи Бабикян.

Владимиров реши рязко да смени темата и започна да говори за Десислава Радева, съпругата на президента. Бабикян обаче отново пресече думите му с ирония: "Аз защитавам господин Пеевски, защитавам господин Домусчиев, защитавам главния прокурор и министър-председателя. Къде ме чухте да защитавам госпожа Радева?"

"Имам едно чекмедже. Оттам плащам"

Пиар експертът попита събеседника си защо е агресивен, а той отговори, че не е. "Ето, виждате ли какво съгласие и радост цари", заключи Бабикян.

Владимиров се опита да обясни колко са били агресивни агитките, които събеседникът му бил довел на протеста в петък.

"Аз ги доведох. Между другото им платих. Имам едно чекмедже. Оттам плащам", отговори му Бабикян, в препратка към снимките с кюлчета злато и пачки от по 500 евро в нощното шкафче на Борисов.

Водещият Виктор Николаев го попита как ще коментира твърденията, че обвиняемият бизнесмен Васил Божков плаща на протестиращите.

"Като липса на конкуренция – отговори Бабикян и поясни – Защото аз мисля, че имаше състезание между беглеца в Белград и този в Дубай и ако имаше реална пазарна среда, трябваше да се конкурират кой от двамата да плаща".

"Има ли наистина такива хора, г-н Бабикян", запита с угрижен вид и сериозен тон водещата Инджова.

"Мога да цитирам главния секретар на МВР, който каза, че има сигурни доказателства за хора, които получават пари, точно колко пари – вчерашно изказване, човекът каза, че са идентифицирани тези хора, единственото нещо, което във всеобщата радост не можем да да разберем е, защо не са прибрани. Защото не мога аз да ги арестувам, опасявам се, че и г-н Владимиров не може", отговори Бабикян.

Тук Владимиров се намеси и обясни, че много често полицията работи със сигнали и сведения, но тъй като "за щастие живеем в правова държава", всичко трябва да се докаже.

"Абсолютно правова, да", "съгласи" се Бабикян.

"Не разбирам защо в Нова тв има такова отношение към министър-председателя. Аз го цитирах няколко пъти, а вие смятате, че това е ирония. Всяка подкрепа на тезите му смятате, че е ирония. Защо така?", продължи Бабикян.

Със сериозен тон водещата се опита да разбере дали Бабикян очаква да се стигне до оставка на правителството, на което получи отговор: "Опазил бог, няма кой друг да управлява България. Как така да очаквам оставка. Чухте, че ще се счупи държавата, ако някой друг управлява. Аз не мога да си помисля такова нещо".

mediapool.bg