Кламер БГ - Новини: Бабикян: Рашидов не вижда омърсените от корупция и калинки институции

Бабикян: Рашидов не вижда омърсените от корупция и калинки институции

България

|
Пон, 26 Окт 2020г. 22:10ч.
Бабикян: Рашидов не вижда омърсените от корупция и калинки институции

Би трябвало Вежди Рашидов да разсъждава по-малко за парите си в КТБ и да се замисли поне за миг дали сградите, за които говори не са омърсени отвътре, от неговите съпартийци, съуправляващи. Дали не са омърсени с корупция, с калинки? Изглежда тази мръсотия г-н Рашидов не вижда. Това коментира в 110-тата вечер на протести Арман Бабикян от “Отровното трио“ в отговор на интервюто на председателя на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов пред бТВ, че на мястото на министъра на културата Боил Банов би глобил протестиращите, които хвърлят яйца по сгради-паметници на културата.

“Един истински творец, който настоява за моралното си право да дава красота на света, независимо дали е скулптор, поет, режисьор, би трябвало да има усещане кое е това, което омърсява една институция или сграда“, каза Бабикян.

Той добави, че Рашидов не говори като творец, а като партиен секретар на ГЕРБ и позицията му е жалка и даде за пример над хилядата представители на творческата гилдия, които застанаха с имената си зад протеста и неговите цели.

От трибуната на протеста Арман Бабикян отправи молба към следващия партиен секретар на ГЕРБ, който се появи в телевизионен ефир, да не измерва свободата, демокрацията и законността в километри асфалт.

Протестът в понеделник бе подкрепен и от възрастни хора, които изразиха възмущението си от “пенсионерската мизерия“.

Те споделиха, че отпуснатите добавки от 50 лв. не им помагат да се справят с чувството на обреченост.

“212 лева пенсия, синът ми ме храни вече години от чужбина. Нищо не решават тези 50 лева. Трябваше да се направи реформа и трябваше Борисов да я направи, след като управлява най-дълго“, казаха участници в демонстрацията”, коментираха протестиращи.

Навръх Димитровден сред протестиращите имаше и рожденик, който бе донесъл почерпка за присъстващите.

mediapool.bg