Кламер БГ - Новини: БСП ще съчетае протестите с вот на недоверие

БСП ще съчетае протестите с вот на недоверие

България

|
Нед, 12 Юли 2020г. 13:58ч.
БСП ще съчетае протестите с вот на недоверие

Моделът на управление на ГЕРБ може да бъде сменен или под натиска на протестите, или с вот на недоверие, а шансовете за успех се увеличават, ако те съчетаят. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в неделя. Тя обясни, че БСП ще се опита да направи това.

В сряда парламентарната група на партия внася вот на недоверие за корупция срещу правителството и призова в този ден всички, които искат промяна, да се съберат пред сградата на парламента - "мирно, спокойно, без провокации и ексцесии".

Корнелия Нинова призова членовете и симпатизантите на БСП да продължават да организират, да подкрепят и да се включват в протестите в цялата страна.

"ГЕРБ и присъдружните им партии счупиха държавата за 10-годишното си управление по време на което многократно са погазили конституция и законите, обезсилили са институциите и са заличили разделението на властите", каза Нинова.

В събота вечерта премиерът Бойко Борисов обяви, че нищо не задържа ГЕРБ в управлението, освен отговорността, че "ще счупят държавата". Той на няколко пъти повтори, че се задава най-тежката икономическа криза, а другите не можели да управляват, тъй като им спирали еврофондовете.

Корнелия Нинова обясни, че ГЕРБ трябва да бъде свалена от власт, а държавата да се изгради отново от "умни, знаещи, можещи и честни хора". Тя отбеляза, че протестите вече не са само в подкрепа на президента, а избухва подтискано години наред недоволство "от пагубното, корумпирано управление на мафиотско-олигархичния кръг ГЕРБ".

mediapool.bg