Кламер БГ - Новини: БСП сезира главния прокурор за изнесените от Ревизоро факти за ВиК сектора

БСП сезира главния прокурор за изнесените от Ревизоро факти за ВиК сектора

България

|
Нед, 29 Ноем 2020г. 14:14ч.
БСП сезира главния прокурор за изнесените от Ревизоро факти за ВиК сектора

БСП сезира главния прокурор за изнесените факти за безстопанственост, корупция, престъпно бездействие и умишлени действия на министри, областни управители и кметове, касаещи напоителни системи, язовири, ВиК инфраструктура, пречиствателни станции, съобщи в неделя лидерът на партията Корнелия Нинова във Фейсбук.

Това става два дни след като екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро би тревога пред депутатите за риск от водна криза по Черноморието и земеделски бунтове. Малко след емоционалния му изблик в парламента, министърът бе извикан от премиера Бойко Борисов, който обяви как още на часа започва да решава натрупаните проблеми във ВиК сектора.

"Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност", написа Корнелия Нинова в социалната мрежа и уточни: "Сезираме главния прокурор за изнесените факти. Ще му предоставим стенограмата от заседанието, за да започне проверка за евентуални извършени престъпления от министри, от областни управители и кметове, както и от самия премиер Борисов за неупражнен контрол".

Прокуратурата, която обикновено се самосезира в подобни случаи без да й бъде напомняно, от известно време изглежда крайно бездейна, а началникът й Иван Гешев странно изчезна от публичната сцена. Той би трябвало да е напълно наясно със случващото се във ВиК сектора, тъй като още в началото на годината, след ареста и повдигнатите обвинения на бившия екоминистър Нено Димов за водната криза в Перник, Гешев нареди щателна проверка.

mediapool.bg