Кламер БГ - Новини: БСП се регистрира за изборите, иска да променя "модела на управление в общините"

БСП се регистрира за изборите, иска да променя "модела на управление в общините"

България

|
Четв, 05 Септ 2019г. 12:19ч.
БСП се регистрира за изборите, иска да променя "модела на управление в общините"

БСП се регистрира в Централната избирателна комисия за участие в предстоящите местни избори.

"Тръгваме към изборите с надежда и вяра, че може да се промени моделът на управление на общините. Внесохме 10 000 подписа (...) Има много богата палитра от кандидати,

потвърждаваме досегашните си успешни кметове", каза лидерът на социалистите Корнелия Нинова след регистрацията.

Тя каза, че там, където досега БСП няма кметове, сега са издигнати и партийни кандидатури. Новото било, че на много места общинските структури издигат местните авторитетни личности, около които се обединяват БСП и много малки партии и граждански сдружения.

"Онези, които искат промяната, но не виждат възможност да я направят сами, търсят и намират в БСП съюзник и възможност да го направят", твърди Нинова.

"Целта ни е повече общини с безплатни детски градини, работещи общински болници, повече кметове на общини, които поемат ангажимент, че няма да увеличават местни данъци и такси, повече социални услуги – това ни е целта“, каза тя и повтори, че БСП се стеми към удвояване резултата от предишните местни избори.

Нинова пак не каза за Манолова

Лидерът на БСП за отново не отговори директно дали социалистите ще подкрепят кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, както се очаква да стане.

Нинова обаче подчерта, че бившият омбудсман има най-много номинации. Решението обаче щяло да бъде взето на 11-ти септември, когато градската организация ще издигне кандидата си. След това то трябва да бъде одобрено и от пленума на социалистите.

"Очакваме неприятна и компроматна кампания - съдим по това, което започва с Мая Манолова", каза Нинова, повтаряйки думите на самата Манолова.

По традиция първи в ЦИК се регистираха от ГЕРБ, след тях документи за участие подаде и "Демократична България".

mediapool.bg