Кламер БГ - Новини: БСП обсъжда с ДПС мотивите за евентуалния вот на недоверие

БСП обсъжда с ДПС мотивите за евентуалния вот на недоверие

България

|
Четв, 16 Ян 2020г. 12:38ч.
БСП обсъжда с ДПС мотивите за евентуалния вот на недоверие

"БСП за България" провежда консултации в парламента с ДПС по повод вота на недоверие към правителството за "провал на политиката в областта на околната среда и водите", който социалистите се канят да внесат отпреди нова година.

Двете политически сили обсъждат работния вариант на мотивите за вота. Началото на разговора между представителите на двете партии беше открито за медиите.

Заместник-председателят на ПГ на социалистите Драгомир Стойнев благодари на депутатите от ДПС, че са уважили поканата за среща.

Този вот е изключително навременен и се надявам да бъде успешен, защото проблемите в този сектор са толкова много, че застрашават живота и здравето на българските граждани, посочи Стойнев.

По думите му за този вот се говори от няколко дни, което вече било довело до частични успехи. Това обаче не било достатъчно.

Стойнев вероятно имаше предвид ареста и оставката на ресорния министър Нено Димов. Те обаче не изчерпват въпроса за политическата отговорност на правителството "Борисов 3", каза депутатът.

От левицата изразяват опасения, че от локална кризата с водата става национална. Въпросите около горенето на отпадъците също оставали отворени.

Очаквайте подробности.

mediapool.bg