Кламер БГ - Новини: БСП обвини правителството в предателство към националната сигурност

БСП обвини правителството в предателство към националната сигурност

България

|
Пон, 05 Ноем 2018г. 16:15ч.
БСП обвини правителството в предателство към националната сигурност

Правителството е извършило предателство към националната и европейската сигурност, давайки "паспорти на чужди граждани, които нямат право на тях".

Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в понеделник пред журналисти преди представянето на алтернативната визия на социалистите за Бюджет 2019.

"Е, няма да видим Шенген! С това, което направиха с паспортите и българското гражданство, ни върнаха десетки години назад, защото, докато Борисов разхождаше премиери по границата с Турция, да показва как с оградата ние я пазим от нелегални мигранти, през цялото време легално през държавните институции са осигурявали паспорти на хора, които нямат право да бъдат български и следователно – европейски граждани", възмути се Нинова.

Тя настоява държавата да идентифицира всички хора, получили неправомерно български паспорти и да направи стъпки към тяхното отнемане.

"Защото докато те се карат кой е по-виновен, кой е по-корумпиран, тези хора някъде в Европа и България се разхождат с български и европейски документ без да имат право на това", иронизира лидерът на БСП отношенията в управляващата коалиция между ГЕРБ и "Обединени патриоти".

По думите ѝ управляващите "продадоха не само най-ценното – българското гражданство, но удрят и по европейските ценности".

Нинова саркастично припомни, че премиерът Бойко Борисов винаги е заявявал, че носи цялата отговорност, а сега се криел зад коалиционните си партньори. Социалистката добави и, че ѝ е много интересно как шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще обясни на Европол скандала. Както е известно, наскоро той бе избран за член на УС на полицейската организация.

mediapool.bg