Кламер БГ - Новини: БДЖ разкрива нова жп спирка "Горна баня" заради разрастването на метрото

БДЖ разкрива нова жп спирка "Горна баня" заради разрастването на метрото

България

|
Четв, 22 Апр 2021г. 17:29ч.
БДЖ разкрива нова жп спирка "Горна баня" заради разрастването на метрото

БДЖ разкрива от събота нова жп спирка "Горна баня" заради откриването на новите четири станции на софийското метро от Овча купел до Горна баня. Техният старт ще е на Лазаровден. За целта вече е постигната договореност между БДЖ, НКЖИ, Столична Община и "Метрополитен", съобщиха в четвъртък от БДЖ.

На новата гара ще спират всички влакове, пътуващи по направлението между София и Перник. По този начин ще бъде създадена удобна връзка между влак и метро за пътуващите от цяла Югозападна България (регионите Петрич, Благоевград, Дупница, Кюстендил, Радомир и Перник).

Директната връзка на влаковете с метрото на жп спирка Горна баня значително ще облекчи трафика в централните райони на София и е удобна възможност за клиентите на БДЖ за директен превоз към всички възлови точки на столицата с изградената мрежа на метрото, добавят от БДЖ.

За улеснение на своите клиенти БДЖ подготвя и отварянето на билетна каса на новата жп спирка, както и ще бъдат поставени машини за продажба на билети за влак в станцията на метрото.

mediapool.bg