Кламер БГ - Новини: Арестуван е синът на Миню Стайков

Арестуван е синът на Миню Стайков

България

|
Четв, 05 Дек 2019г. 11:34ч.
Арестуван е синът на Миню Стайков

Синът на бизнесмена Миню Стайков – Стайко Стайков – е бил арестуван, съобщи Нова телевизия. Той е задържан за 24 часа заради отказ да представи лични документи. Стайков е пътувал в брониран джип с въоръжена охрана. Колата е била спряна на проверка. Пред полицаите Стайков обяснил, че пътувал на автостоп от Айтос и така попаднал в колата. Той е бил отведен в Четвърто РПУ в София.

Това не е първият арест на Стайков-младши. Той бе издирван месеци наред чрез Интерпол по подозрение в данъчни престъпления, вършени от група под ръководството на баща му. В крайна сметка през януари младият мъж сам се яви в специализираната прокуратура. Тогава се появи версията, че Стайков е бил отвлечен и пребит от неизвестни мъже. Едва след това разбрал, че го издирват от месеци. Тогава гардове на Стайков се опитаха да нахлуят в МВР-болница, за да го пазят, защото нямали доверие на полицията.След няколкоседмично задържане, Стайков бе освободен под домашен арест заради влошено здраве. Тогава той се появи пред съда с патерица и абокат.

Бащата на Стайков е в ареста повече от година. Той бе задържан по подозрение в производство на нелегални цигари, а впоследствие получи обвинения за данъчни престъпления. Наскоро срещу него започна и друго дело – за злоупотреба с пари от земеделски еврофондове. Междувременно КПКОНПИ наложи запор на имуществото му на обща стойност 134 млн. лв.

mediapool.bg