Кламер БГ - Новини: Арестант си тръгнал от полицията в Разград, МВР го издирва

Арестант си тръгнал от полицията в Разград, МВР го издирва

България

|
Ср, 15 Ян 2020г. 10:45ч.
Арестант си тръгнал от полицията в Разград, МВР го издирва

Млад мъж, който бил арестуван за кражба, си е тръгнал от сградата на полицията в Разград, а в момента МВР го издирва, съобщиха от прокуратурата. 28-годишният Емил Великов е бил задържан в сряда с прокурорско постановление за 72 часа. Докато разследващият полицай го разпитвал, му се наложило да излезе от кабинета, за да окаже "методическа помощ" на свой колега. Обвиняемият бил оставен под наблюдението на друг полицай.

В този момент той просто си тръгнал, става ясно от съобщението на прокуратурата. "Арестуваният" преминал през постовия на входа и излязъл от сградата. Бягството се случило точно когато трябвало да подпише постановлението за привличане като обвиняем.

"В момента, в който Емил Великов трябвало да подпише разпита и постановлението, се наложило разследващият полицай да излезе от кабинета си, за да окаже методическа помощ на свой колега. Обвиняемият е бил оставен под наблюдение на друг разследващ полицай. В този момент осъжданият многократно Емил напуснал кабинета на разследващия полицай, преминал пред постовия полицай и напуснал сградата на ОД на МВР. Веднага е започнало издирването му. До тази сутрин мъжът не е намерен. Издирването продължава в цялата страна", пише в съобщението на прокуратурата.

Великов е арестуван за взломна кражба, извършена още през 2018 г. Разследващите твърдят, че той влязъл в частен дом и откраднал дамска чанта. С намерената в нея дебитна карта и ПИН код изтеглил 200 лв. Извършителят на кражбата бил установен едва през 2020 г. През това време делото било спряно. След ареста на Великов преди няколко дни, то е било възобновено.

Мъжът е осъждан многократно, съобщават от прокуратурата. Формално, той има забрана за напускане на страната. Обявен е за общодържавно издирване.

mediapool.bg